xoxo, Philadelphia

Har just nu en hel vecka för mig själv då min värdfamilj är i Ohio, vilket är jätteskönt! Laddar om batterierna inför de TVÅ sista jobbveckorna jag har kvar, helt sjukt att det är så nära nu... Med resemånaden runt hörnet kunde jag tyvärr inte resa någonstans långt borta. Bestämde mig istället för att ta en dagsresa upp till Philadelphia då jag inte varit där än, utan bara åkt förbi med buss till och från NYC. Var då dags att upptäcka denna stad också så för endast 15 dollar tur och retur så var det ett lätt val, tack Megabus!
 
Tog mig upp till Union station tidigt i tisdags morse och efter lite försening så rullade bussen till Philly. Kom fram runt 11 på morgonen och hade hela dagen fram till kl 6 att upptäcka staden, vilket var lagom tid för mig. Vad som först slog mig var att Philadelphia var som en blandning mellan DC och NYC. Staden ligger mellan de städerna också så det makes sense! Det var likt DC med sin historia och NYC med dess höga byggnader samt att det var ganska smutsigt i jämförelse med DC som är väldigt rent. Tog mig till Liberty bell som i princip var det enda jag egentligen associerade med Philadelphia förutom Philadelphiaost. Såg alltså liberty bell och fick lära mig vad som egentligen är så speciellt med denna ringklocka, mycket intressant! Passade även på att ta en tour av Independence hall där de skrev på USAs Declaration of independence samt Constitution. 
 
Gick sedan genom staden och tittade samt åt en Philly cheesesteak, YUM! Kollade runt på en marknad, satt vid en fontän där jag också tog den obligatoriska bilden med LOVE-skylten <3 Gick sedan till Rocky steps som också är ett turistiskt måste i Philly. Har dock inte sett filmen Rocky än så vet inte riktigt vad som är speciellt där än men jag gjorde som alla andra där och sprang upp för trapporna samt tog en bild med Rockystatyn i ösregn! Tog mig sedan till bussen och åkte hem till DC med Morgonpasset i P3 i hörlurarna.
 
 

Kommentera här: